Historie

Van Dixhoorn Mannenmode is een begrip in Terneuzen en omstreken en niet zonder reden. Al vele jaren staat deze mannenmode-winkel garant voor topmerken en een perfecte service.

De winkel is gestart in 1933 in Terneuzen, in de Kersstraat, met enkel bedrijfskleding, bonnetterie (truien en vesten), hoeden en petten. Nog in de oorlog werd besloten om ook confectie (kostuums en kolberts) te gaan verkopen. Wel in een ander pand, nl. Noordstraat 20.

In 1956 weer een nieuwe stap naar een groter pand, namelijk Noordstraat 23 – 25. De bedrijfskleding paste niet meer in het concept en werd dan ook stopgezet.

Met de moderne tijd kwamen ook jeans en sportkleding in beeld en ook die vonden een plekje in de winkel, op een aparte afdeling.

Om nog meer aandacht te kunnen geven aan de specialiteit, mannenmode, was weer een verhuizing nodig, nu naar Noordstraat 15. De sportafdeling werd afgestoten.

In 1995 nam Joop Korstanje de winkel over. Hij was al vele jaren werkzaam bij van Dixhoorn Mannenmode en kende het bedrijf als geen ander. Hij bouwde de zaak uit tot een mannenmodewinkel in het betere segment, met bekende merken en top service.

Op 1 juli 2009 heeft Joop Korstanje van Dixhoorn Mannenmode verkocht aan Johan en Peter van Westen uit Zaamslag, die al vele tientallen jaren ook van Westen mannen in Zaamslag onder hun hoede hebben. Beide winkels staan garant voor het beste op mannenmode gebied, met ieder hun eigen sfeer, merken en personeel.

Van de Noordstraat naar de Markt, van Dixhoorn mannenmode wordt DOCK-M.

De verhuizing van de van Dixhoorn mannenmode winkel van de Noordstraat naar de Markt, in januari 2017, was ook het moment om na te denken over de naam. Moest er een nieuwe naam komen en zo ja, welke? De naam moet passen bij deze tijd, maar ook bij Terneuzen, we zijn tenslotte al vele tientallen jaren aan deze stad verbonden. En juist de locatie op de Markt gaf de doorslag voor de nieuwe naam DOCK-M. De Markt van Terneuzen was vroeger immer een haven, de boten lagen waar nu winkelcentrum De Steenen Beer is. DOCK is dus een verwijzing naar de maritieme functie van de Markt en de M staat voor Markt. Zo is de naam DOCK-M geboren, die nu de gevel siert van de nieuwe winkel op de Markt.